Home » Blogs » Verzekeringen » Vergoedingen voor acupunctuur in 2023
vergoeding acupunctuur 2023 verzekering

Vergoedingen voor acupunctuur in 2023

door | 8 dec, 2022 | Verzekeringen

Wat zijn de vergoedingen voor acupunctuur in 2023 en wat is de beste verzekering op dit gebied?

Dit zijn vragen die ik regelmatig krijg in de praktijk. Hieronder meer informatie over de vergoedingen voor acupunctuur in 2023 en enkele rekenvoorbeelden.

Hoe wordt acupunctuur vergoed?

Acupunctuur wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en valt onder ‘vergoeding alternatieve geneeswijzen’. Dit betekent daarom ook dat acupunctuur niet van het eigen risico afgaat. De verzekeraars vergoeden acupunctuur met een maximum bedrag per dag en ook per jaar.

Acupunctuur door meeste verzekeraars vergoed in 2023

Het goede nieuws is dat acupunctuur ook in 2023 door de meeste verzekeraars wordt vergoed. Hoe hoog de vergoeding is, dat hangt dus af van jouw aanvullende verzekering.
De vergoedingen voor acupunctuur zijn overigens vrijwel gelijk gebleven aan die in 2022. Wel lijken sommige polissen verdwenen omdat zorgverzekeraars samen zijn gegaan of kleine verzekeraars zich hebben aangesloten bij grotere verzekeraars. Belangrijk dus om goed te kijken naar jouw verzekering. Het kan namelijk voordelig zijn om voor een andere verzekering te kiezen. Dit is afhankelijk van jouw situatie en wensen. Maar hangt ook af van waar je in de toekomst rekening mee wilt houden qua zorg.
Dus ook als je op dit moment nog geen acupunctuurbehandelingen ondergaat is het slim om een pakket te kiezen wat ook in de toekomst voordelig voor jou uitpakt.

 

Welke verzekering moet ik kiezen?

Welke verzekering voor jou het beste is in eerste instantie helemaal afhankelijk van wat je bereid bent te betalen voor je basis- en aanvullende verzekering. Maar natuurlijk ook wat jij belangrijk vindt wat er gedekt wordt vanuit je verzekering. Welke zorg precies wordt vergoedt verschilt dus per verzekering.
Wat acupunctuur betreft is het goed om voor jezelf na te gaan wat voor alternatieve zorg je denkt nodig te hebben in 2023. Afhankelijk van de verzekeraar wordt namelijk vanuit de aanvullende verzekering bijvoorbeeld ook extra fysiotherapie vergoed of chiropractie, maar ook brillen en lenzen.

vergoeding acupunctuur verzekering 2023

Rekenvoorbeelden

Hieronder enkele voorbeelden om jouw voordeel te berekenen. De voorbeelden zijn willekeurig gekozen uit de lijst met een overzicht van alle vergoedingen 2023.

Als eerste neem ik CZ als voorbeeld. Zij vergoeden vanuit de aanvullende verzekering ‘Top’ € 40 per dag voor een acupunctuurbehandeling.  Het maximum is gesteld op € 550 per jaar. Dit betekent dat je voor bijna 14 behandelingen een vergoeding ontvangt van € 40. De premie voor de CZ Top aanvullende verzekering bedraagt € 43,25 per maand. Dit kost je op jaarbasis € 519.
In totaal levert dit pakket dus een voordeel op van € 550-€ 519 = € 31.

Een ander voorbeeld:
De OHRA Extra aanvullend verzekering kost € 23,99 per maand. Dit betekent een jaarpremie van € 287,88. Je krijgt hiervoor € 40 per acupunctuurbehandeling vergoed met een maximum van € 350 per jaar, dus bijna 9 behandelingen. Dit levert een voordeel op van € 350- € 287,88= € 62,12 voordeel per jaar.

En nog een voorbeeld:
De aanvullende verzekering van ONVZ, Benfit, heeft een maandpremie van € 21,16. Dit kost je per jaar € 253,92. Hiervoor krijg je € 40 per behandeling vergoed met een maximum van € 350 aan alternatieve zorg. Je krijgt dus voor bijna 9 behandelingen een vergoeding van € 40 per behandeling.
Op jaarbasis betekent het een voordeel van € 350-€ 253,92 = € 96,08 voordeel per jaar.

Bovenstaande rekensommen van bepaalde verzekeringen zijn slechts willekeurig gekozen voorbeelden en geen adviezen.
Het loont de moeite om goed naar het onderstaande overzicht te kijken en afhankelijk van jouw wensen een berekening te maken en een aanvullend pakket te kiezen. Zodat jij het meeste voordeel hebt en fijn je behandelingen kunt ondergaan.

Over Mandy Hopman

Mijn missie is om mensen te helpen zo snel en zo goed mogelijk van hun klachten af te komen zodat ze weer kunnen genieten van het leven. Met mijn blogs hoop ik daar alvast een kleine bijdrage aan te leveren.

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin