Uw klachten vanaf nu verleden tijd met acupunctuur

N

Heb jij moeite met in slaap vallen?

En heb jij alles al geprobeerd voor een goede nachtrust?

N

Word je belemmerd door rugpijn?

En merk je dat dit jouw dagelijks functioneren beïnvloedt?

N

Is hoofdpijn eerder regel dan uitzondering?

En ben je daardoor ook wel eens prikkelbaar en vermoeid?

aki acupunctuur pijn moe

Vitaal door de juiste balans. Acupunctuur helpt

Acupunctuur is gebaseerd op het inzicht dat lichamelijke en geestelijke klachten voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding. Deze energie of ‘Qi’ stroomt door meridianen in het hele lichaam. Wanneer er een blokkade ontstaat, uit zich dit in lichamelijke klachten en pijn.

Met acupunctuur worden deze verstoringen hersteld en de energiestroom weer in balans gebracht waardoor ook de bloedcirculatie verbetert. Acupunctuur bestrijdt niet alleen pijn, maar zorgt er ook voor dat je spieren ontspannen en de oorzaak achter je klachten wordt aangepakt.

Acpunctuur is hierdoor voor veel klachten inzetbaar. Stressgerelateerde klachten, burn-out, vermoeidheid, migraine, hooikoorts, overgangsklachten, overgewicht, stoppen met roken en menstruatieklachten zijn slechts enkele voorbeelden. Acupunctuur kan in veel gevallen echt een rol van betekenis spelen.

Om het effect te vergroten maak ik in bepaalde gevallen ook gebruik  van moxa, guasha, electro- acupunctuur of cupping. Altijd in overleg met u.

“Balance your health bij AKI in het Statenkwartier, Den Haag”

Ik verdiep me grondig in uw klacht om u zo goed mogelijk te kunnen helpen

Om mensen te kunnen helpen, moet je heel goed naar ze luisteren. En feeling hebben voor wat ze nodig hebben. Naast een luisterend oor is diepgaande theoretische kennis en ruime ervaring een must om mensen ‘beter te maken’.
Naast mijn werk als acupuncturist ben ik al jarenlang werkzaam als drumdocent. Van hieruit weet ik ook hoe het is om mensen te horen en de muziek te laten spreken en kunnen vertalen in iets moois.

Deze eigenschappen en ervaring gebruik ik ook in de acupunctuur. Dit heeft onder andere geresulteerd in meerdere gratificaties van Shenzhou University als ‘Top excellent student’ voor de studierichtingen Basis Chinese Geneeskunde en Acupunctuur. Daarnaast ben ik Cum Laude afgestudeerd, zowel voor de studie Acupunctuur aan Shenzhou University als ook voor Medische Basiskennis, geaccrediteerd door CPION en SNRO.
Ik voldoe aan alle vereisten van verzekeraars en de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging voor Acupuncturisten (NVA). Hierdoor bent u verzekerd van een veilige en professionele behandeling én wordt deze in veel gevallen (gedeeltelijk) door uw verzekeraar vergoed.

Dit is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Kijk hiervoor in het Vergoedingenoverzicht 2023.

aki acupunctuur mandy hopman statenkwartier

Met acupunctuur weer energiek en klachtenvrij

Acupunctuur is effectief

Acupunctuur wordt wereldwijd effectief ingezet bij veel verschillende klachten. Langdurige klachten, waarvoor de westerse reguliere geneeskunde soms  geen oplossing kan vinden, zijn vaak wel te verhelpen of verminderen met behulp van acupunctuur. De World Health Organisation (WHO) omschrijft op dit moment meer dan negentig aandoeningen die door acupunctuur met succes behandeld kunnen worden. 

Acupunctuur is pijnloos

Tijdens de behandeling wordt een aantal steriele naaldjes op daarvoor geschikte plekken in het lichaam geplaatst. Omdat deze naaldjes zeer dun en flexibel zijn is acupunctuur vrijwel pijnloos. Het kan soms heel even een klein schokje of zwaar gevoel geven. Uit diverse studies blijkt dat acupunctuur een positief effect heeft op uw gezondheid.

Acupunctuur is veilig

Uit onderzoek blijkt dat acupunctuur een van de meest veilige medische behandelingen is, mits uiteraard uitgevoerd door een goed opgeleide therapeut. Acupunctuur heeft bovendien vrijwel geen bijwerkingen en is goed te combineren met andere (westerse) behandelingen.

Ervaringen van mijn patiënten

Because of my busy job I’ve had hard times falling asleep almost every night. Acupuncture helped me getting back my sleep and my vitality. Happy with Aki in the Statenkwartier The Hague.

Brigitte, 36 jaar

Software developer, The Hague

Een vriendin tipte mij dat ik acupunctuur eens moest proberen tegen een aantal ongemakken. Zo kwam ik bij Mandy terecht. Erg tevreden. Ik kom zeker terug, mocht dit ooit weer nodig zijn. 

Marjolein Bakker, 28 jaar

Marketing en communicatie, Den Haag

Wat kunt u verwachten bij een behandeling?

Een behandeling bij AKI Acupuncture & Balance duurt 45-60 minuten. Hierin vindt een uitgebreid gesprek plaats over jouw gezondheid, wordt de pols gevoeld en de tong bekeken. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaak van de klacht ligt en of andere klachten hiermee samenhangen. Aan de hand van een behandelplan worden 10-20 naalden op speciale punten in het lichaam geplaatst in de zogenaamde meridianen, ook wel energiebanen genoemd. Je zult merken dat je hierdoor ontspant. Het doel van een behandeling is is om de energiebalans in uw lichaam te herstellen en eventuele pijn te doen verdwijnen. De naalden blijven gemiddeld 25 minuten zitten, afhankelijk van het gewenste effect.

Wil jij weer energie en dolgraag van je klachten af?

Ik kan je helpen met acupunctuur

Veelgestelde vragen

Doet acupunctuur pijn?

In principe doet acupunctuur geen pijn. Wel kan het inbrengen van de naald soms even pijnlijk zijn of een soort schokje geven. Dit trekt vrijwel meteen weg en is ongevaarlijk. 

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is al meer dan 2000 jaar oud en maakt onderdeel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde. De kern van deze leer is dat ziektes en pijn worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding. Door het plaatsen van naalden kunnen deze verstoringen worden hersteld. Op deze manier zet acupunctuur het lichaam en geest aan zichzelf te genezen.

Kunnen kinderen ook behandeld worden met acupunctuur?

Kinderen kunnen zeker behandeld worden met acupunctuur. Ik maak dan gebruik van kleinere en nog dunnere naalden. Ook zal de verblijfstijd van de naalden een stuk korter zijn dan bij volwassenen. Kinderen reageren namelijk sneller op de werking van de naalden. Acupunctuur bij kinderen kan o.a. zeer efficient zijn bij slapeloosheid, buikpijn, bedplassen en ADHD.

Wat zijn de bijwerkingen?

Soms kun je je na een behandeling loom of moe voelen, of juist heel energiek. De klachten kunnen na een behandeling soms iets verergeren omdat het lichaam reageert. Dit wordt vanzelf minder. Bij aanhoudende klachten graag contact met me opnemen. 

Is er bewijs dat acupunctuur werkt?

Er zijn steeds meer onderzoeken die het positieve effect van acupunctuur op de gezondheid aantonen.

In bijvoorbeeld de studie Acupuncture Evidence Project uit 2017 werd bewijs gevonden dat acupunctuur bij diverse condities in verschillende mate effectief was. Er werden 122 ziektebeelden bekeken, waarvan er maar bij vijf geen waarneembaar effect was.

Moet ik in acupunctuur geloven?

Nee, je hoeft niet in acupunctuur te geloven. Acupunctuur is heel down to earth, de naalden doen het werk. Wel zal er in aantal gevallen ook een lifestyle aanpassing van u verwacht worden om te zorgen dat uw klachten verdwijnen of verminderen.  Hiervoor is het uiteraard wel nodig dat u gemotiveerd bent.

Ervaringen van mijn patiënten

Ik sport al mijn hele leven en merkte de laatste tijd dat ik tijdens het sporten wat last had van zure oprispingen. Van de dokter moest ik ermee leren leven. Door mijn behandelingen bij Aki heb ik er nu vrijwel nooit meer last van.

Jan Groen, 53 jaar

Horeca, zzp-er, Zoetermeer

Erg fijn geholpen door Mandy en een aanwinst dat er zo’n goede acupunctuurpraktijk zit in het Statenkwartier. Ik weet je in het vervolg te vinden.

Ria, 61 jaar

Consulente, Den Haag

Vitaal en fit door het leven?

Laten we samen bekijken welk traject het beste bij u past