Hoe herstel ik na corona?

Herstel na corona kan een langdurig proces zijn. Sommige mensen zijn er binnen een week vanaf. Inmiddels weten we dat herstellen van COVID-19 ook veel langer kan duren. Weken- of maandenlang herstellen is geen uitzondering meer. En soms horen daar helaas ook terugvallen bij. De meest genoemde restklachten zijn vermoeidheid, kortademig of benauwdheid, druk op de borst, hoofdpijn en spierpijn. En ook pijn tussen de schouderbladen, hartkloppingen, een verhoogde hartslag, duizeligheid en hoesten. Psychische klachten zoals angst, somberheid of slapeloosheid worden ook regelmatig ervaren.

Acupunctuur na corona

Acupunctuur helpt het herstel na corona te ondersteunen en te versnellen. Afhankelijk van de klachten stel ik het behandelplan zo op dat de disbalans van Qi op verschillende punten wordt aangepakt. Acupunctuur ondersteunt bijvoorbeeld de longenergie. Dit heeft een positieve uitwerking op kortademigheid, hoesten en ook vermoeidheid. Acupunctuur zorgt er daarnaast voor dat je je weer energieker voelt en je je minder vermoeid voelt. Van pijnklachten is al langer bekend dat acupunctuur zeer effectief kan zijn. Acupunctuur zorgt daardoor voor minder spierpijn en meer rust en ontspanning. Ook emotioneel kan acupunctuur een structureel positief effect hebben.
De Wetenschappelijke Artsenvereniging voor Acupunctuur in Nederland (WAVAN) pleit voor het opnemen van acupunctuur als een belangrijke behandelmethode bij post-COVID-19 klachten.

Conditie opbouwen

Dagelijkse activiteiten kunnen flink wat moeite kosten na corona. De conditie is achteruit gegaan en het is belangrijk deze weer stapsgewijs op te bouwen. Door goede voeding, voldoende beweging, zo min mogelijk stress en ademhalingsoefeningen kun je zelf bijdragen aan je herstel. Dit helpt weer op het oude niveau terug te komen. Voor oudere mensen en mensen met een zwakke gezondheid zal het nog lastiger zijn om aan te sterken. Ik kan hierbij helpen met acupunctuur en daarnaast met adviezen op lifestylegebied. In onderstaande artikelen vind je hier meer over en in dit artikel kun je lezen hoe je weer conditie op kunt bouwen na corona.

 

covid19 herstel acupunctuur aki

 

AKI What's App

AKI What's App

Snel contact met Mandy

I will be back soon

AKI What's App
Hallo, dank voor je interesse in acupunctuur! Ik ben op dit moment mogelijk bezig met een behandeling, maar zal je berichtje zsm beantwoorden!
WhatsApp