Home » Blogs » Pijnklachten » Frozen shoulder en acupunctuur
frozen shoulder pijn acupunctuur

Frozen shoulder en acupunctuur

door | 1 jul, 2022 | Pijnklachten

Wat is een frozen schouder precies en wat kan acupunctuur doen?

Een frozen shoulder begint met pijn in de schouder. Deze schouderpijn wordt na verloop van tijd steeds erger. Zelfs zo erg dat je na enkele weken of maanden je schouder steeds minder goed kunt bewegen. De schouder raakt na enkele weken of maanden als het ware ‘bevroren’, de letterlijke vertaling van ‘frozen’.

Ontsteking schouder

Het ‘bevriezen’ komt omdat de binnenkant van het gewrichtskapsel ontstoken raakt. Het bindweefsel wat in het kapsel om het schoudergewricht zit ontsteekt waardoor het gewrichtskapsel vervolgens verstijft. Hiervoor kun je je schouder niet meer goed in verschillende richtingen gebruiken. Je arm optillen kan naar meerdere kanten pijn doen of het lukt helemaal niet meer om je arm op te tillen.
Een frozen schouder duurt gemiddeld tussen de één en de drie jaar maar kan ook langer of korter duren.

Sneller herstel met acupunctuur

Wil je sneller van de pijn af zijn en je schouder weer kunnen bewegen? Lees dan verder of kom gelijk langs voor acupunctuur bij AKI in Den Haag. Door het inzetten van de unieke Dr. Tan Balans methode is het namelijk mogelijk om bij de eerste acupunctuurbehandeling al meteen effect te bereiken. Je kunt je arm bijvoorbeeld weer verder bewegen en het is mogelijk om de pijn sneller af te laten nemen.

Oorzaken van frozen shoulder

Heel vaak is er geen duidelijke oorzaak aan te wijzen van een frozen shoulder. De schouderpijn begint op een dag en de pijn wordt steeds erger. Dit resulteert uiteindelijk dus in een schouder die je niet meer goed kunt gebruiken.
Maar een frozen shoulder kan ook ontstaan na een ongeluk met de schouder, na een operatie, door overbelasting of bijvoorbeeld bij langdurige stress. Daarnaast blijkt een frozen schouder verhoudingsgewijs vaker voor te komen bij mensen die lijden aan diabetes, schildklierproblemen hebben, bij hart- en longaandoeningen of andere aandoeningen zoals Parkinson.

 

frozen shoulder acupunctuur

Fasen frozen shoulder

Het verloop van een frozen shoulder is te verdelen in een aantal fases.

De fase waarin de schouder verstijft

In deze fase wordt de pijn steeds erger. Dagelijkse handelingen zoals boodschappen doen, auto rijden of aan- en uitkleden kunnen zeer pijnlijk zijn. Maar ook in rust kan de schouder veel pijn doen. Ook kan de pijn uitstralen naar boven- en onderarm, nek en rug. De schouder wordt ook voelbaar steeds minder mobiel.
Deze fase duurt zonder behandeling enkele weken tot tien maanden.

De fase van bevriezing

De pijn neemt in deze fase af, maar de schouder is erg stijf en moeilijk te bewegen. Voor deze fase staat zonder behandeling gemiddeld vier tot negen maanden.

De fase van ontdooien

In deze fase verdwijnt de pijn en komt de beweeglijkheid van de schouder terug.
Zonder behandeling staat voor deze fase zo’n vier tot twaalf maanden.

 

Acupunctuur tegen schouderklachten

Acupunctuur is over het algemeen zeer effectief bij schouderklachten, zeker als er gebruik wordt gemaakt van de bijzondere Balans methode van Dr. Tan. In de praktijk blijkt dat patiënten met nek- en schouderklachten al bij de eerste behandeling met deze methode, minder pijn en minder stijfheid ervaren.
Ook uit dit onderzoek blijkt het gebruik van deze acupunctuurmethode te leiden tot verschil in pijnintensiteit, minder lange duur van de pijnlijke periode en verbetering van kwaliteit van leven bij chronische nek- en schouder patiënten. Na de derde acupunctuursessie rapporteerden de patiënten een significante vermindering van intensiteit van de pijn. Ook werd tijdens de behandelperiode, en ook maanden na de behandeling, verbetering van kwaliteit van leven gezien.

Met de acupunctuur ‘Dr. Tan Balans methode’ is pijn en stijfheid dus met direct resultaat te behandelen. Niet alle vormen van acupunctuur kunnen dat. Dat is het unieke aan deze acupunctuurmethode die ik onder andere gebruik bij patiënten met een frozen shoulder, maar ook bij andere pijnklachten.

 

frozen shoulder acupunctuur ervaring den haag

Ervaringen met acupunctuur van patiënten met schouderklachten

“ Door acupunctuur bij AKI Acupuncture & Balance ben ik helemaal van mijn vreselijke schouderpijn af. Ondanks dat er gezegd werd dat het zeker wel een jaar tot twee jaar zou kunnen duren. In plaats daarvan ben ik er nu binnen een paar maanden vanaf! En de eerste keer voelde ik al direct verschil, geweldig! Ik ben erg blij. Kortom ik raad acupunctuur bij AKI ten zeerste aan.”

Ervaring van F. Smit, 49 jaar

“ Bij de dokter en verschillende therapeuten geweest met mijn pijnlijke schouder. Helaas werd het toch een frozen shoulder. Toen koos ik voor acupunctuur. Dankzij acupunctuur bij AKI duurde mijn frozen shoulder veel korter dan verwacht. Ik kon mijn schouder al tijdens de eerste behandeling een stuk verder bewegen (kwam eerst amper omhoog). Ook werd de pijn direct minder. Ik heb op advies mijn schouder rust gegeven, braaf mijn oefeningen van de fysio gedaan en elke week acupunctuur. Na een aantal maanden was ik er vanaf. Geweldig.

Ervaring van P. Wassenaar, 62 jaar

“ Een vriendin tipte mij dat ik acupunctuur eens moest proberen tegen een aantal ongemakken (o.a. schouderpijn). Zo kwam ik bij AKI terecht. Erg tevreden. Ik kom zeker terug, mocht dit ooit weer nodig zijn.

Ervaring van M. Bakker, 29 jaar

Over Mandy Hopman

Mijn missie is om mensen te helpen zo snel en zo goed mogelijk van hun klachten af te komen zodat ze weer kunnen genieten van het leven. Met mijn blogs hoop ik daar alvast een kleine bijdrage aan te leveren.

Gerelateerde artikelen

Acupunctuur effectief tegen lage rugpijn

Acupunctuur effectief tegen lage rugpijn

Acupunctuur is effectief tegen lage rugpijn, dat blijkt uit talloze onderzoeken en natuurlijk ook uit ervaringen van patiënten. Naast dat het effectief is zijn er nog een aantal goede redenen om te kiezen voor acupunctuur. Vijf redenen om voor acupunctuur te kiezen bij rugpijn.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AKI What's App

AKI What's App

Snel contact met Mandy

I will be back soon

AKI What's App
Hallo, dank voor je interesse in acupunctuur! Ik ben op dit moment mogelijk bezig met een behandeling, maar zal je berichtje zsm beantwoorden!
WhatsApp
Tweet
Share
Share
Pin