Vitaal met acupunctuur

Waar is acupunctuur goed voor?

Acupunctuur is enorm breed inzetbaar bij veel verschillende soorten klachten. De World Health Organisation (WHO) heeft een lijst gepubliceerd met ziektes en klachten waarvan uit onderzoek is gebleken dat acupunctuur zeer effectief kan zijn.
Dat acupunctuur zo breed inzetbaar is komt door het behandelprincipe. Acupunctuur draait namelijk om het herstellen van evenwicht in de energiebalans. De traditionele Chinese geneeskunde ziet lichaam en geest als één geheel. Lichamelijke, mentale en emotionele gebeurtenissen beïnvloeden elkaar continu en kunnen daardoor zorgen voor een verstoring in de energiebalans. Als deze disbalans langer duurt kan er ziekte, pijn of kunnen andere klachten ontstaan.

Een lichamelijke klacht, bijvoorbeeld rugpijn, staat dan ook niet op zichzelf in de Chinese geneeskunde, maar ontstaat omdat de energiehuishouding ergens uit balans is geraakt.
Overigens legt de Westerse geneeskunde ook steeds vaker het verband tussen mentale en lichamelijke klachten. Een bekend voorbeeld hiervan is de relatie tussen stress en hoofdpijn of rugklachten.

Het is bij acupunctuur van belang de (onbewuste) oorzaak achter de klacht te vinden. Door op speciale plekken in het lichaam acupunctuurnaalden te plaatsen vindt herstel plaats van de energiebalans.

 

waarvoor acupunctuur aki meridianen

Wanneer acupunctuur?

R
R
R

  Voor deze klachten bent u bij AKI Acupuncture & Balance in Den Haag aan het goede adres voor de beste resultaten.
  Staat uw klacht er niet bij? Overleg even met mij.

  Diverse behandelingen bij AKI Acupuncture & Balance in Den Haag

  Wat is acupunctuur?

  Flinterdunne steriele naalden worden op speciale plaatsen in het lichaam geplaatst om zo de energiebalans in het lichaam te herstellen.
  Om die plaatsen te bepalen is een goede diagnose vooraf essentieel.
  Voor het stellen van een goede diagnose is allereerst een aantal zaken belangrijk. In de eerste plaats houd ik een een uitgebreid vragengesprek met u over uw algehele gezondheid. Daarna bekijk ik uw tong die mij belangrijke informatie geeft over (onder andere) uw energietoestand.  Vervolgens voel ik uw pols door middel van een polsdiagnose met de bedoeling nog meer te weten te komen over de hoeveelheid en kwaliteit van energie.

  Aan de hand hiervan stel ik een behandelplan op met daarin de locaties van speciale punten in het lichaam waar ik acupunctuurnaalden plaats.
  Deze naaldjes worden eenmalig gebruikt en blijven zo’n 15-20 minuten in het lichaam zitten.
  Op welke plekken de acupunctuurnaalden in de meridianen (energiebanen) worden geplaatst is afhankelijk van veel factoren en voor ieder mens weer anders. Ieder mens is immers uniek en daarom is elke acupunctuurbehandeling ook uniek.

  waarvoor acupunctuur aki den haag

  Wat is cupping?

  Cupping is net als acupunctuur al duizenden jaren oud. Het principe van cupping is om de cup zich vast te laten zuigen op de huid. Dit kan met behulp van een pomp of met vuur. Doordat de huid vacuüm trekt in de cup, stimuleer ik de bloedtoevoer om genezing en verlichting te bevorderen. Het is niet voor niets dat de afdrukken van cups ook regelmatig bij topsporters te zien zijn.

  Cupping verhoogt niet alleen de bloedcirculatie in het behandelde gebied, maar zorgt er ook voor dat de immuniteit wordt verhoogd en gifstoffen worden verwijderd. Cupping is een goede manier om energieblokkades op te heffen en zeer geschikt voor rug-, schouder- en nekklachten, longproblemen en verkoudheid. Met speciale cups kan ook gemasseerd worden.

  Wat is moxa? (moxibustion)

  Moxa is een kruid van afkomstig van gedroogde bijvoet. Door een stukje gedroogde moxa te verwarmen zorgt dit voor een verwarming van de meridianen, aanvulling van Qi (energie) en een betere doorbloeding. Het kan daardoor pijn verlichten en bijvoorbeeld slijm oplossen waardoor hoest verlicht wordt.
  Moxa staat ook bekend om zijn effectiviteit bij stuitliggingen als de moeder tussen de 33e en 36e week van de zwangerschap wordt behandeld. Uit dit onderzoek onder 240 vrouwen blijkt bij meer dan 50% van de gevallen, het kindje door gebruik van moxa te zijn gedraaid.
  Omdat dit kruid veel rook afgeeft, maak ik ook regelmatig gebruik van een speciale moxalamp.

  Wat is electro acupunctuur?

  Bij onder andere chronische pijnklachten en sportblessures kan ik het effect van de naalden versterken met electro acupunctuur. Hierbij verbind ik de naalden met een speciaal apparaat dat hele zachte pulsaties afgeeft. Omdat dit zorgt voor een sterkere stimulatie wordt de pijn gemakkelijker verzacht.

  waarvoor acupunctuur moxa aki den haag statenkwartier
  waarvoor guasha aki den haag

  Wat is guasha?

  Guasha betekent letterlijk ‘schrapen’ en dat is precies wat het is. Met behulp van een jade steen en massageolie masseer ik de huid door schraapbewegingen over de huid te maken. Dit kan goed werken bij hoofdpijn, slechte circulatie bij nek- schouder- en rugklachten en letsel aan spieren en pezen etc.

  Wat is ooracupunctuur?

  Bij bepaalde klachten en aandoeningen plaats ik, naast het gebruik van gewone naalden, nog kleinere naaldjes of zaadjes met een kleine pleister in het oor. Deze ‘verblijfsnaaldjes of zaadjes’ kunnen enkele dagen blijven zitten waardoor bepaalde punten een langere stimulatie krijgen. Mogelijk heeft u deze pleistertjes wel eens in de oren van mensen gezien die via acupunctuur van het roken af willen komen. Ooracupunctuur is bij stoppen met roken een veel gebruikte en geschikte methode ter ondersteuning bij het afkicken.

  "Acupuncture works by freeing up any resistance in the body and mind"

  AKI Acupuncture & Balance in het Statenkwartier Den Haag

  Ervaringen van mijn patiënten

  “Een paar keer bij Aki geweest en erg fijn geholpen met mijn terugkerende klachten. Het is niet helemaal weg maar wel een stuk minder en voor mij prima mee te leven. Dank!”

  Marieke, 48 jaar

  Lerares, Den Haag

  “Gewoon goed zonder poespas. Ik werd snel geholpen in een fijne omgeving. “

  Rob Konings, 56 jaar

  ZZP-er, Den Haag

  AKI What's App

  AKI What's App

  Snel contact met Mandy

  I will be back soon

  AKI What's App
  Hallo, dank voor je interesse in acupunctuur! Ik ben op dit moment mogelijk bezig met een behandeling, maar zal je berichtje zsm beantwoorden!
  WhatsApp