Home » Blogs » Pijnklachten » Acupunctuur effectief tegen lage rugpijn
rugpijn acupunctuur redenen den haag

Acupunctuur effectief tegen lage rugpijn

door | 29 jul, 2021 | Pijnklachten

Acupunctuur effectief tegen lage rugpijn.
En nog vijf redenen om te kiezen voor acupunctuur

Acupunctuur is effectief tegen lage rugpijn, dat blijkt uit talloze onderzoeken en natuurlijk ook uit ervaringen van patiënten. Naast de effectiviteit van acupunctuur zijn er nog een aantal goede redenen om te kiezen voor acupunctuur.

Feiten over lage rugpijn

Redelijk veel mensen ervaren regelmatig lage rugpijn. Uit statistieken blijkt zelfs dat acht van de tien mensen last heeft van lage rugpijn op enig moment in hun leven.
De rugpijn duurt in veel gevallen een aantal weken en kan soms gemakkelijk tijdelijk worden verholpen met rust, warmte en af ​​en toe een ontstekingsremmer zoals ibuprofen.
Echter, als er eenmaal schade is aangericht, kan de herhaling van rugpijn oplopen tot 50 procent. Dit komt deels doordat – naarmate we ouder worden – zaken als spieren en pezen minder flexibel en buigzaam worden.

Oorzaken van rugpijn

We leiden steeds meer een zittend bestaan en dit leidt tot gewichtstoename. Overgewicht zorgt voor extra druk op het lichaam, vooral op de lage rug. Maar ook stress, zwaar lichamelijk werk, een lange autorit, te weinig beweging, overbelasting of een aandoening zoals een hernia of ischias, zijn allemaal oorzaken van lage rugpijn.

Vijf redenen om te kiezen voor acupunctuur

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is een medisch systeem dat bijna 3000 jaar oud is. Acupunctuur maakt hier onderdeel van uit. Ondanks de hoge leeftijd heeft acupunctuur veel te bieden in het tijdperk van de moderne geneeskunde. Daarom hieronder vijf redenen waarom acupunctuur nog meer het overwegen waard is bij rugpijn:

1. Acupunctuur heeft geen schadelijke bijwerkingen

In vergelijking met de meeste westerse medische benaderingen voor de behandeling van lage rugpijn, is acupunctuur de duidelijke winnaar. Er zijn namelijk geen echte negatieve bijwerkingen. Er kan een blauwe plek of een beetje gevoeligheid zijn na de behandelingen, maar dat verbleekt in vergelijking met de bijwerkingen van de meeste geneesmiddelen of chirurgische ingrepen. Zelfs regelmatige inname van ibuprofen kan leiden tot heftige maag- en darmproblemen.

2. Acupunctuur is maatwerk

Wat ook anders is aan de traditionele Chinese geneeskunde, is dat elke patiënt anders wordt behandeld. Er kunnen 10 mensen zijn met exact dezelfde westerse medische diagnose, terwijl een acupunctuurbehandeling voor iedereen uniek en anders is. Dit komt omdat niet bij iedereen de oorzaak van de aandoening hetzelfde is. Dit maakt een acupunctuurbehandeling volledig op maat gesneden. Daarbij pakt acupunctuur dus niet alleen het symptoom, maar ook de onderliggende oorzaak of disbalans aan.

3. Acupunctuur vermindert ontstekingen

Rugpijn gaat soms gepaard met gewrichtsontstekingen in de wervelkolom. Acupunctuur stimuleert ons lichaam onder andere om de productie van lichaamseigen pijnstillers en ontstekingsremmers te verhogen. Acupunctuur verbetert als het ware het zelfgenezend vermogen van ons lichaam en zorgt voor verbetering van de bloedcirculatie wat de pijn ten goede komt.

4. Acupunctuur verbetert de slaap

Lage rugpijn kan de slaap verstoren. Door acupunctuur vermindert niet alleen de pijn en ontsteking van de rugpijn, maar ook de slaaponderbrekingen. En een goede nachtrust is uiteraard belangrijk voor herstel.

5. Acupunctuur verbetert het algeheel welzijn

Regelmatige acupunctuurbehandelingen verbeteren het algehele welzijn. Iets wat helaas verstoord is bij regelmatige rugpijn. Met behulp van acupunctuur kun je je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Acupunctuur zorgt er immers voor dat de pijn verdwijnt en zo spieren ontspannen, de slaap verbetert en de energiehuishouding weer in balans gebracht wordt.

Kortom, genoeg redenen om voor acupunctuur te kiezen bij rugpijn.

Over Mandy Hopman

Mijn missie is om mensen te helpen zo snel en zo goed mogelijk van hun klachten af te komen zodat ze weer kunnen genieten van het leven. Met mijn blogs hoop ik daar alvast een kleine bijdrage aan te leveren.

Gerelateerde artikelen

Frozen shoulder en acupunctuur

Frozen shoulder en acupunctuur

Een frozen shoulder kan zeer pijnlijk zijn, beperkt je in je mobiliteit en kan erg lang duren. Met acupunctuur is er veel aan te doen, zowel qua vermindering van pijn en verbetering van mobiliteit. Acupunctuur kan ook de lengte van de herstelperiode verkorten.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AKI What's App

AKI What's App

Snel contact met Mandy

I will be back soon

AKI What's App
Hallo, dank voor je interesse in acupunctuur! Ik ben op dit moment mogelijk bezig met een behandeling, maar zal je berichtje zsm beantwoorden!
WhatsApp
Tweet
Share
Share
Pin