Acupunctuur helpt jou

Acupunctuur helpt jou vitaler voelen en kan ervoor zorgen dat je van je klachten af komt. Het mooie is ook dat je met acupunctuur een duurzaam effect bereikt. Hoe dat precies bij jouw specifieke klacht werkt, kun je lezen in deze AKI WIKI kennisbank.
Hieronder vind je artikelen over veel voorkomende klachten waarbij acupunctuur bijzonder waardevol is om in te zetten. Ook leg ik per klacht uit hoe acupunctuur precies werkt.

Acupunctuur is breed inzetbaar tegen veel verschillende klachten

Acupunctuur is bruikbaar bij heel veel verschillende kwalen, klachten en ziektes. Dit komt omdat we uitgaan van de energiebalans in het lichaam die in evenwicht moet zijn. Als dit niet zo is dan heeft dit invloed op processen in het lichaam waardoor er een disbalans ergens in het lichaam optreedt. Zo’n disbalans kan door lichamelijke, mentale of emotionele gebeurtenissen ontstaan, maar ook door invloeden van buitenaf. Als dit langer duurt ontstaan er klachten, zoals ziekte of pijn. Het kan ook zorgen voor een mentale disbalans waardoor je niet goed meer in je vel zit.
Ziekte of pijn is dus niet een op zichzelf staand fenomeen maar een verstoring van de algehele gezondheidstoestand. Met acupunctuur pak je niet alleen het symptoom aan, maar ook de oorzaak erachter.

Acupunctuur is effectief

Acupunctuur is zeer effectief bij een groot aantal ziektes en klachten. Ook bij klachten waarvan de dokter soms zegt dat je “er mee moet leren leven” omdat ” de machine werkt”. De World Health Organisation (WHO) publiceerde een lijst met klachten waarvan uit onderzoek blijkt dat acupunctuur effectief is.

Deze kennisbank zal ik in de loop der tijd steeds verder aanvullen. Als je vragen hebt over een specifieke aandoening of klacht, schroom niet om contact met mij op te nemen.

Het onderstaande Engelstalige filmpje geeft alvast een algemene uitleg over hoe acupunctuur werkt.

 

 

 

Artikelen over Wat doet acupunctuur voor jou?

Verkouden worden door tocht en kou?

Of je verkouden kunt worden door tocht en kou wordt vanuit de Westerse geneeskunde betwist. In de Chinese geneeskunde is het simpel: Van wind en koude, maar ook van vocht kan je ziek worden of pijn krijgen. Een voorbeeld is de combinatie van wind, kou en vocht die de...

Wat doet acupunctuur bij een burn-out

Wat doet acupunctuur bij een burn-out? Wat acupunctuur doet bij een burn-out is meerledig. Acupunctuur zorgt in eerste instantie voor meer ontspanning en minder vermoeidheid. Door continue stress raakt het mechanisme van een aantal belangrijke klieren verstoord. De...

Wat doet acupunctuur bij ademhalingsklachten

Wat doet acupunctuur bij ademhalingsklachten? Acupunctuur zorgt bij ademhalingsklachten voor ontspanning in de luchtwegen en in de borstkas. Daarnaast versterkt acupunctuur het immuunsysteem en vermindert het de slijmproductie. Omdat de luchtwegen in direct contact...