Wat doet acupunctuur bij ademhalingsklachten?

Acupunctuur zorgt bij ademhalingsklachten voor ontspanning in de luchtwegen en in de borstkas. Daarnaast versterkt acupunctuur het immuunsysteem en vermindert het de slijmproductie. Omdat de luchtwegen in direct contact staan met de buitenwereld, zijn ze belangrijk voor onze afweer. Als dit afweersysteem niet goed werkt dan zijn we gevoeliger voor ziekten.
Bij klachten als hyperventilatie en kortademigheid zorgt acupunctuur ervoor dat het ritme van de ademhaling weer gezond wordt. Hierdoor wordt de ademhaling rustiger en dieper. Klachten verminderen of verdwijnen. Door acupunctuur nemen ademhalingsklachten af waardoor het leven weer een stuk fijner wordt.

ademhalingsklachten astma acupunctuur den haag

De longen als bron van het leven

De longen worden ook wel de bron van het leven genoemd. Ze zijn zeer belangrijk in de vorming van Qi. Door te ademen krijgen we zuurstof binnen en voeren we afvalstoffen af. Als er problemen zijn met de ademhaling krijgen we het benauwd. Bij benauwdheid is die energiestroom, of Qi stroom, belemmerd.
Ademhalingsaandoeningen zoals astma, chronische bronchitis en longemfyseem zijn verschillende aandoeningen. Ze hebben gemeen dat de lucht niet vrij door de longen stroomt. Dit kan het gevolg zijn van een chronische ontsteking aan de luchtwegen. Bij chronische bronchitis en longemfyseem wordt dit vaak veroorzaakt door een langdurige blootstelling aan schadelijke stoffen, zoals tabaksrook. Bij astma is dat meestal een allergische reactie op een prikkel van buiten. Hierbij kun je denken aan luchtvervuiling, stof, pollen, huisdieren of bepaalde voedingsmiddelen. Andere minder heftige vormen van ademhalingsproblemen zijn hyperventilatie, dyspneu en apneu. Deze klachten kunnen ontstaan door een verstoord ademhalingspatroon.

Ademhaling en de huid

Regelmatig zien wij als acupuncturist ook de combinatie van ademhalingsproblemen met huidproblemen zoals bijvoorbeeld eczeem. Er bestaat in de acupunctuur een connectie tussen de huid en de longen. Deze organen zijn op een bepaalde manier verbonden. Zowel de luchtwegen als de huid zijn belangrijk voor onze afweer. Deze staan immers beiden in direct contact met de buitenwereld. Een onderzoek naar de conditie van de huid behoort dan ook tot de standaard werkwijze bij ademhalingsproblemen.

AKI What's App

AKI What's App

Snel contact met Mandy

I will be back soon

AKI What's App
Hallo, dank voor je interesse in acupunctuur! Ik ben op dit moment mogelijk bezig met een behandeling, maar zal je berichtje zsm beantwoorden!
WhatsApp