De werking van acupunctuur

‘Hoe werkt acupunctuur?’ Dit is een logische vraag die ik regelmatig krijg in de praktijk. In z’n algemeenheid draait acupunctuur om het herstellen van de energiebalans, de Qi. Acupunctuur is daardoor enorm breed inzetbaar. Dit komt omdat we uitgaan van de theorie dat de Qi in het lichaam in evenwicht moet zijn. Als dit niet zo is dan heeft dit invloed op die energiebalans en kunnen klachten ontstaan. De oorzaak van een verstoring van de Qi kan liggen in lichamelijke, geestelijke of emotionele gebeurtenissen. Maar ook invloeden van buitenaf.

De Qi is verantwoordelijk is voor vele processen, onder andere voor de vrije bloeddoorstroming. Als de disbalans langer duurt dan kunnen er klachten ontstaan, zoals ziekte of pijn. Vergelijk het met een rivier die niet vrij stroomt omdat er blokkades zijn. Acupunctuur zorgt ervoor dat blokkades worden opgeheven door op speciale plekken in het lichaam dunne naaldjes te plaatsen. Hierbij maak je gebruik van de meridianen van het lichaam waar de Qi doorheen stroomt. Door gebruik van acupunctuur, maar ook van andere technieken uit de traditionele Chinese geneeskunde, kun je blokkades opheffen en kan er weer vrije doorstroom plaatsvinden. Dit principe kunnen we vertalen naar veel soorten klachten waarbij acupunctuur goed werkt.

 

De werking van acupunctuur in een video uitgelegd.

Gerelateerde artikelen

AKI What's App

AKI What's App

Snel contact met Mandy

I will be back soon

AKI What's App
Hallo, dank voor je interesse in acupunctuur! Ik ben op dit moment mogelijk bezig met een behandeling, maar zal je berichtje zsm beantwoorden!
WhatsApp